Fotoizstādes "Neparastie latgalieši" atklāšana

2018. gada 15. augustā Lūznavas muižā tika atklāta Aritas Strodes-Kļaviņas fotoizstāde "Neparastie latgalieši". Lūznavas muižā tā būs skatāma līdz 16. septembrim.

Arita Strode-Kļaviņa dzimusi un uzaugusi Latgalē, studiju laikā dzīvojusi Rīgā bet pēdējos 5 gadus ir jelgavniece. Kopš 2014. gada strādā par ģimenes un svētku fotogrāfi Jelgavā, Rīgā un citās apkārtnes pilsētās. „Neparastie latgalieši” ir viņas pirmais fotogrāfiju cikls, kas sākotnēji radies personisku iemeslu dēļ: „Šovasar (2016. g.) no lauku brauciena gribējās pārvest ko vairāk par nosauļotu degungalu un odu sakostām kājām. Kaut ko paliekošāku, nozīmīgāku, skaistāku. Tā radās ideja par fotostāstu ciklu, kura galvenie varoņi būtu brīnišķīgie Latgales cilvēki - tie, kas apliecina, ka Latvijas austrumi nav Sūnu ciems, bet gan tikpat aizraujoša un iedvesmojoša vieta kā jebkura eksotiskā zeme, kuru vairums raujas apceļot”.

Fotogrāfiju cikls „Neparastie latgalieši” tapis veselu gadu un sadalīts četros gadalaikos. Katrā no tiem uzņemti 3 fotostāsti, kas hronoloģiskā secībā publicēti Facebook lapā https://www.facebook.com/kosumbildes, kopā veidojot 12 albumus. Fotogrāfijās redzamie cilvēki ir visdažādāko profesiju pārstāvji – mūziķi, mākslinieki, podnieki, tetovētāji, pasniedzēji, mājražotāji, „mazie” uzņēmēji utt., turklāt daļa no viņiem atgriezusies Latgalē pēc dzīves galvaspilsētā. 

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.