Mākslinieces Julittas Biały izstādes pasākums

No 2019. gada 13. augusta līdz 10. septembrim Lūznavas muižā bija skatāma poļu mākslinieces Julittas Biały izstāde “…bet sirdī vienmēr Polija”, kuru muižas apmeklētāju apskatei, svinot poļu kultūras dienas, piedāvā biedrības “Latvijas poļu savienība” Rēzeknes nodaļa. 

Pirms 23 gadiem biedrība “Latvijas poļu savienība” (LPS) iedibināja tradīciju – Poļu kultūras festivāla organizēšanu. Ar laiku festivāls nedaudz mainīja savu formātu, bet poļu kultūras dienas tiek atzīmētas teju visās pilsētās, kur pastāv un darbojas LPS nodaļas. Šīs biedrības Rēzeknes nodaļa poļu kultūras dienu pasākumus parasti organizē septembra sākumā. Pēdējo četru gadu laikā pasākumi tika rīkoti sadarbībā ar Lūznavas muižu, kas arī, savā ziņā, ir poļu kultūras apliecinājums Latgalē. 

Šogad poļu kultūras dienās “Latvijas poļu savienības” Rēzeknes nodaļa 5. septembrī aicināja uz poļu mākslinieces Julittas Biały darbu izstādi un uz tikšanos ar pašu mākslinieci. 

Julitta Biały ir studējusi valodniecību Varšavas universitātē un kādu laiku glezniecību Varšavas mākslas akadēmijā un Virdžīnijā (Amerikas Savienotajās Valstīs). Autore galvenokārt nodarbojas ar ikonu un portretu gleznošanu. Viņai ļoti patīk arī ceļojumi, pēc kuriem rodas pasteļi ar seno arhitektūru Eiropas dienvidos.  Tā kā Julitta Biały ir dzimusi un dzīvo Varšavā, māksliniece bieži veido skices, kurās atspoguļo sev tuvas un mīļas dzimtās pilsētas vietas. Julitta Biały ir piedalījusies izstādēs ar saviem mākslas darbiem Polijā un ASV. Iecienītākais glezniecības līdzeklis ir eļļas un akrila krāsas, kā arī iemīļotie pasteļi.

Foto: Vita Gaile un Lūznavas muižas publicitātes bildes

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.