Pirmsākums. Jūlijas Šilovas personālizstāde

25. janvārī Lūznavas muižā māksliniece Jūlija Šilova aicināja uz tikšanos personālizstādē "Pirmsākums", kurā esponēti Latvijas Mākslas akadēmijā trīs studiju gados radītie darbi.

Jūlija Šilova dzimusi 1996. gadā. Pēc vidējas izglītības iegūšanas dzimtajā Rī iestājusies Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas (RMDV) Mākslu izglītības programmā, tajā ieguvusi ilustratora kvalifikāciju (2017). Kopš 2017. gada turpina studijas Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) Latgales filiālē, Vizuālās mākslas nodaļas Glezniecības apakšnozares bakalaura programmā. Māksliniece aktīvi piedalās grupu izstādēs, plenēros Latgalē, realizē dažādus radošus projektus un ar savu klātbūtni un piedalīšanos labprāt atbalsta dažādas aktivitātes.

Izstādē “Pirmsākums” eksponēti 3 studiju gadu glezniecības darbi. Galvenie objekti, ar ko māksliniece strādā, ir cilvēks un vide. Mākslinieci aizrauj dabas formu pētīšana un analīze. Pētot apkārt esošo vidi, Jūlija cenšas caur savu redzējumu parādīt objektus, aktualizējot to unikalitāti. Par galveno vides objektu uzskata cilvēku, portretos akcentē katra individualitāti, parādot to ar tehniku, kolorītu, raksturīgākajām emocijām, tādā veidā apkopojot sajūtas un iespaidus par konkrētu personību.

Lai gan mākslinieces radošā pieredze nav ilgstoša, tomēr uzsāktais mākslas ceļš tiks pilnveidots un turpināts dažādās vizuālās mākslās izteiksmes formās.

Video un foto: Dagnija Bernāne


Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.