Vēsmas Ušpeles meistarklases

Jūnija beigās, uzreiz pēc Jāņiem, Lūznavas muižā notika mākslinieces Vēsmas Ušpeles vadītās gleznošanas meistarklases, kas īstenotas Rēzeknes novada pašvaldības izsludinātajā radošo darbu projektu konkursā.

Jau vēstījām, ka šī gada Rēzeknes novada pašvaldības izsludinātajā radošo darbu projektu konkursā atbalstu saņēma arī keramiķes un gleznotājas Vēsmas Ušpeles projekts “Vēsmas Ušpeles mākslinieka rezidence”, kura iecere bija mākslinieces trīs dienu radošais darbs Lūznavas muižā, radot gleznas nākamajai personālizstādei, skices jauniem darbiem, kā arī vadot divas gleznošanas meistarklases. Iecerētās meistarklases notika jūnija beigās, 24. un 25. jūnijā, muižas parku piepildot ar radošumu un iedvesmu – interesentiem ļaujot izmēģināt mākslas plenēra sajūtu, izzināt mākslinieka ikdienu un radīt savus darbus, kuru tapšanu ar padomu un ieteikumiem atbalstīja Vēsma Ušpele.

Meistarklašu dalībnieki līdzās radošajam darbam paviesojās arī pašas mākslinieces radošajā darbnīcā “Malny Wylky”, kurā top gan Vēsmas, gan Aivara Ušpeļu darbi glezniecībā un keramikā.

Lūznavas muiža priecājas par iespēju turpināt sadarbību ar mākslinieci, jo Vēsmas glezniecības darbi līdz šim muižā bijuši skatāmi gan personālizstādē, gan kopā ar mākslinieču apvienību "V. I. V. A.", bet keramikas darbi atrodami pastāvīgajā Latgales podnieku darbu ekspozīcijā. Tā kā šogad izpaliek iecerētais mākslu un garšu festivāls “Mākslas pikniks”, gleznošanas meistarklases ir iespēja arī šovasar turpināt un rosināt plenēru un mākslas tapšanas norisi Lūznavā.

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.