Kilograms kultūras. Kultūrvieta

27. februārī, Latvijas Televīzijas tiešraidē notika Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas “Kilograms kultūras” pasniegšanas ceremonija, kuras kategorijā “Kultūrvieta” uzvarētāja laurus plūca Lūznavas muiža, pirmo reizi “Kultūrvietas” balvai ceļojot uz Latgali.

Sabiedrisko mediju gada balvas “Kilograms kultūras” deviņās kategorijās tika apbalvoti pērnā kultūras gada spilgtākie notikumi un procesi. Balvas nominantus, kā ierasts, izvirzīja kopīga Latvijas Televīzijas, Latvijas Radio un LSM.lv žūrija, bet uzvarētājus izvēlējās skatītāji un klausītāji. Par gada “Kultūrvietu” publikas balsojumā tika atzīta Lūznavas muiža, draudzīgā konkurencē pārspējot Liepājas teātri, Alūksnes muižas parku, “Sansusī” rezidenču centru “Susēja” un Latvijas Nacionālo bibliotēku. Liels paldies visiem atbalstītājiem!

Lūznavas muižas pārvaldniece Iveta Balčūne, saņemot balvu, saka: “Lūznavas muiža ir kļuvusi par tādu vietu, kur rada iedvesmu. Muiža jau simts gadus atpakaļ, ilgtspējīgi saimniekojot, ir veidojusies par vietu lauku teritorijā, kas palīdz arī pārējiem. Mēs mūsdienās, attīstot šo mantojuma domu, arī tāpat kā kādreiz muižnieki rīkoja kultūras rezidences un apkārt saimniekoja, mēs turpinām rīkot kultūras notikumu un piesaistīt apmeklētājus, viesus, kuri, atbraucot uz Latgali, ne tikai apskata Lūznavas muižu, bet arī dodas pie vietējā amatnieka, apmeklē kādu no skaistajiem dabas objektiem. Tā ir liela pievienotā vērtība, ko šādas atjaunotas kultūrvietas Latvijas laukos dod – tām ir liels sociāls devums. Vislielākais paldies Lūznavas muižas mūzu komandai, milzu paldies Rēzeknes novada pašvaldībai un visiem, visiem sadarbības partneriem, jo īpaši vislielākajam – mūsu pašu kopienai, lūznaviešiem! Piecu gadu darbs ir atalgojies, tā turpinām!”

Tāpat sirsnīgus sveicienus sūta arī Latgales vēstniecībai GORS, saņemot balvu kategorijā “Mūzika” par Raimonda Paula, Ivetas Apkalnas un LNSO koncertu ērģeļmūzikas festivālā “ORGANismi”, kā arī Viestura Kairiša filmai “Piļsāta pi upis”, kas pērn jo īpaši cildināja latgaliešu valodu.

Plašāk par balvu te: https://www.lsm.lv/raksts/kultura/kilograms-kulturas/pasniegtas-kilograms-kulturas-balvas-gada-notikums--mezaparka-liela-estrade.a394598/

Šobrīd gan līdzīgi kā citās kultūrvietās, arī Lūznavas muižas komanda rosās aiz slēgtām durvīm, tomēr apmeklētāji allaž gaidīti ciemos uz pastaigām muižas parkā, un, kad ierobežojumi ļaus, tad atkal priecāsies ar viesiem tikties arī iekštelpās – izstādēs un koncertos.

Foto: LTV/Lauris Vīksne

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.