Sarunas par svarīgo. Andris Dzenītis

14. jūnijā Lūznava muižas āra terasē ierobežotam cilvēku skaitam klātienē bija skatāma un klausāma otrā saruna diskusija ciklā „ Sarunas par svarīgo”. Ar komponistu Andri Dzenīti klātesošie sarunājās par viņa jaunradi un sabiedrībai aktuālām tēmām, diskutēja par veidu, kā mūsdienu mūzika uzrunā sabiedrību. Sarunu vadīja Ilona Rupaine.  Vēlāk ieraksts būs pieejams ierakstā biedrības ESTO mājaslapā un sociālajā tīklā Facebook.

Diskusiju cikla mērķis ir aicināt uz sarunu kādu sabiedrībai zināmu kultūras personību – literātu, mūziķi, kino režisoru, mākslinieku, baudīt viņa radītos darbus, kā arī diskutēt par mākslinieka-indivīda lomu sabiedrības vērtību veidošanā, tā spēju vai nespēju ietekmēt demokrātijas procesu norisi.

Andris Dzenītis ir viens no talantīgākajiem, daudzpusīgākajiem un starptautiski veiksmīgākajiem latviešu komponistiem, mūzikas kritiķis, publicists un pedagogs. Par savām attiecībām ar klausītāju viņš saka tā: “Es nekad neesmu speciāli tiecies izdabāt kādai konkrētai klausītāju gaumei vai izpratnei. Man ir šķitis, ka, pateicoties man, klausītājs var uzzināt kaut ko, ko viņš nezina, kas ir svešs, bet varētu viņu interesēt. Es mēģinu ļoti uzmanīgi salikt kopā it kā pierasto un saprotamo, sauksim to par gana demokrātisku mūzikas valodu, ar savu piedāvājumu un redzējumu, kas ne vienmēr sakrīt ar šablonisko un vispārpieņemto.” Sarunā ar komponistu, ierakstos skanēs arī viņa sacerētās mūzikas fragmenti.

'Covid-19' epidemioloģiskās drošības ierobežojumu dēļ uz klātienes sarunu varēsim pulcināt tikai nelielu cilvēku skaitu. Projektā plānotas 19 tikšanās ar dažādiem kultūras jomu pārstāvjiem. Diskusiju cikls turpināsies līdz 2023.gadam. Tas būs pieejams visiem interesentiem, jo tiks raidīts arī biedrības ESTO mājaslapā biedribaslg.lv sociālajā tīklā facebook.

#AIFLatvija #ActiveCitizensFund #DemokrātijasKultūra #eegrants #ESTObiedriba #projektsKlausiesSaprotiRīkojies #Pilsoniskasabiedrība #EEAgrantsLatvia #Demokrātija

Foto: Dagnija Bernāne

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.