Gleznu izstāde "Impulss"

No 8. jūlija līdz 30. augustam Lūznavas muižas Zilajā zālē skatāma trīs Latgales mākslinieču – Evitas Skrebinskas, Tatjanas Višņakovas un Ingas Skrūzmanes-Mičules – darbu, kas ir eksperimentu un meklējumu rezultātā tapuši mākslas darbi, izstāde.

Mākslas darbu izstādi “Impulss” veido trīs jaunas mākslinieces no Latgales – Evita Skrebinska, Tatjana Višņakova un Inga Skrūzmane-Mičule. Visas trīs mākslinieces kopā studēja Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē glezniecību un restaurāciju uz koka pamatnes, un kopš tā laika ir, ne tikai kolēģes, bet arī labas draudzenes. Lai arī mākslinieces vēl ir sava stila meklējumos, eksperimentējot ar sižetiem un mākslinieciskajiem izteiksmes līdzekļiem, katrai ir atšķirīgs rokraksts un skatījums uz pasauli, kas tiek atklāts gleznās un zīmējumos.

Šajā izstādē apskatāmi ļoti savdabīgi mākslas darbi, kuri ir radušies šo eksperimentu un meklējumu rezultātā. Būs redzamas gleznas, sākot no dabas motīviem un klusajām dabām, līdz figūru gleznojumiem. Izstādei ir izvēlēts nosaukums “Impulss”, jo tas pašām māksliniecēm apzīmē ne tikai to klikšķi galvā, kad pēkšņi rodas ideja, tā saucamā iedvesma, jaunam darbam vai gleznu sērijai, bet arī to dzinuli glezniecības procesa laikā, kad top ekspresīvi un emocionāli darbi. No impulsīvajām idejām rodas visveiksmīgākie mākslas darbi. Šīs idejas rodas pēkšņi, ieraugot kaut ko, kas piesaista uzmanību, piemēram, tas var būt kāds sīkums, kaut vai zāles stiebriņš, kas iedvesmo uz apjomīgu kompozīciju gleznai.

Foto un video: Dagnija Bernāne


Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.