Rūta Dūduma-Ķirse un Laura Amantova džeza kvartets (LV). KATRAM SAVA TAUTASDZIESMA

No 25. līdz 28. augustam Lūznavas muižā atkal skanēja džeza mūzika – trešo reizi notika Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”, iezīmējot to kā stabilu tradīciju Latgales kultūras notikumu gada kalendārā.  Šī gada festivāla programmā skanēja ne vien Baltijas valstu, bet arī ASV un Francijas džeza mūziķu un grupu sagatavotas koncertprogrammas.

27. augusta vakarā izskanēja Laura Amantova džeza kvarteta (Lauris Amantovs – trombons, Viktors Ritovs – taustiņinstrumenti, Andris Grunte – kontrabass, Artis Orubs – sitaminstrumenti) un dziedātājas Rūta Dūduma-Ķirse koncertprogramma "Katram sava tautasdziesma", kurai latviešu tautasdziesmu aranžējumus veidojuši Lauris Amantovs un Viktors Ritovs. Šī gada martā izdotā albuma anotācijā mūziķis un džeza vēsturnieks Indriķis Veitners raksta: "Laura Amantova un Viktora Ritova kopīgi veidoto projektu raksturo tieši dziļa cieņa un respekts pret mūsu nozīmīgāko kultūras mantojumu, vienlaicīgi saglabājot uzticību labākajām džeza mūzikas tradīcijām. Trāpīgie, interesantie un oriģinālie latviešu tautas dziesmu aranžējumi savienojumā ar augsti profesionālu džeza mūziku Laura Amantova kvarteta un Rūtas Dūdumas-Ķirses balss sniegumā ir galvenās kvalitātes, kas dzirdamas šajā albumā."

Festivālu “Škiuņa džezs” rīko Lūznavas muižas komanda un festivāla mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs, festivāla norisi atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība, Valsts kultūrkapitāla fonds, ASV vēstniecība Latvijā un Francijas Institūts Latvijā.

Foto: Dagnija Bernāne, video: Skrundas TV


Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.