ŠKIUŅA DŽEZS. The Ciel Experience (ASV)

No 25. līdz 28. augustam Lūznavas muižā atkal skanēja džeza mūzika – trešo reizi notika Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”, iezīmējot to kā stabilu tradīciju Latgales kultūras notikumu gada kalendārā.  Šī gada festivāla programmā skanēja ne vien Baltijas valstu, bet arī ASV un Francijas džeza mūziķu un grupu sagatavotas koncertprogrammas. 

"CieL Experience" savā izpildījumā apvieno R&B, svinga, hip-hop un tradicionālās Haiti mūzikas stilus, kas sakņojas amerikāņu džeza tradīciju harmonijās un improvizācijā. Saksofonists un grupas līderis Claudens F. Louis ar neizsīkstošu interesi un entuziasmu pēta šo žanru bezgalīgās iespējas, iepazīstinot savu plašo klausītāju loku ar jaunām kompozīcijām un aranžijām. Katrs skaņdarbs ir kā paša Klaudensa dvēseles lidojums plašumā. Lai kāda būtu katra muzikālā gaume, lai ko mēs katrs ikdienā klausītos, var droši teikt, ka "CieL Experience" sniegtais muzikālais baudījums atbalsosies krietni ilgāk par pēdējo tā izpildīto noti - tieši par to Lūznavā pārliecinājāmies 2019. gada vasarā, kad "CieL Experience" pirmo reizi viesojās Lūznavas muižas Mākslas piknikā, un nu - 2021. gada festivālā "Škiuņa džezs".

Mūziķu viesošanās festivālā "Škiuņa džezs" bija iespējama, pateicoties ASV vēstniecības Latvijā atbalstam.

Festivālu “Škiuņa džezs” rīko Lūznavas muižas komanda un festivāla mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs, festivāla norisi atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība, Valsts kultūrkapitāla fonds, ASV vēstniecība Latvijā un Francijas Institūts Latvijā.

Foto: Dagnija Bernāne, video: Skrundas TV


Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.