ŠKIUŅA DŽEZS. Kestutis Vaiginis Quartet (LT)

No 25. līdz 28. augustam Lūznavas muižā atkal skanēja džeza mūzika – trešo reizi notika Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”, iezīmējot to kā stabilu tradīciju Latgales kultūras notikumu gada kalendārā.  Šī gada festivāla programmā skanēja ne vien Baltijas valstu, bet arī ASV un Francijas džeza mūziķu un grupu sagatavotas koncertprogrammas.

Kęstutis Vaiginis spēlē oriģinālkompozīcijas, kas ir mūsdienu džeza un akadēmiskās mūzikas savienojums. Viņa mūzikā ir spēcīga latīņu, bībopa, afro mūzikas stilu ietekme. Vaiginis ir saksofonists, kura spēli tieši vai netieši ir iedvesmojuši Veins Šorters, Džons Koltrāns, Džo Hendersons, Faroahs Sanderss, Branfords Marsaliss, Deivids Sančess un citi. Vaiginis ir vairāku nacionālu un starptautisku konkursu laureāts, Birštonas džeza festivāla, kas ir populārākais džeza festivāls Baltijā, Grand Prix ieguvējs (2010). Saksofonists ir viens no talantīgākajiem un aktīvākajiem lietuviešu džeza mūziķiem, kurš piedalās arī dažādos cita žanra projektos.

Festivālu “Škiuņa džezs” rīko Lūznavas muižas komanda un festivāla mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs, festivāla norisi atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība, Valsts kultūrkapitāla fonds, ASV vēstniecība Latvijā un Francijas Institūts Latvijā.

Foto: Dagnija Bernāne, video: Skrundas TV


Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.