ŠKIUŅA DŽEZS. Vakara džema sesija

No 25. līdz 28. augustam Lūznavas muižā atkal skanēja džeza mūzika – trešo reizi notika Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”, iezīmējot to kā stabilu tradīciju Latgales kultūras notikumu gada kalendārā.  Šī gada festivāla programmā skanēja ne vien Baltijas valstu, bet arī ASV un Francijas džeza mūziķu un grupu sagatavotas koncertprogrammas.

Festivāla pasniedzēju un meistarklašu studentu ik vakara džema sesijas. “Škiuņa džezs” meistarklases 2021. gada festivālā pasniegs Jaan Jaanson (EE, džeza ģitāra), Ara Yaralyan (EE, kontrabass), Vita Rusaityte (LT, vokāls), Artis Orubs (LV, sitaminstrumenti), Kestutis Vaiginis (saksofons un citi pūšamie instrumenti), Claudens Louis (US, saksofons), Jose Romero (US, trompete), Elijah Gee (US, taustiņinstrumenti), Chris Patsis (US, basģitāra), Jephthe Jean-Charles (US, sitaminstrumenti), bet piedalīsies ap 30 jauni un jau pieredzējuši mūziķi no visām Baltijas valstīm.

Festivālu “Škiuņa džezs” rīko Lūznavas muižas komanda un festivāla mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs, festivāla norisi atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība, Valsts kultūrkapitāla fonds, ASV vēstniecība Latvijā un Francijas Institūts Latvijā.

Foto: Dagnija Bernāne

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.