Multimākslinieka Vinsenta Flikigera personālizstāde “Noir sur Blanc un citas krāsas”

No 15. maija līdz 17. jūlijam Lūznavas muižā bija skatāma šveiciešu multimākslinieka Vinsenta Flikigera (Vincent Flückiger) personālizstāde “Noir sur Blanc (melns uz balta) un citas krāsas”. Tajā skatāmi darbi no dažādiem mākslinieka radošās darbības periodiem – zīmējumi no Latgales skiču cikla, komiksi ar ainām no mūziķu dzīves, animācijas projekta “Bach-o-matic” vizuālie un tēlniecības darbi, kā arī citu projektu radošais veikums.

Izstāde “Noir sur Blanc un citas krāsas” ir vieta, kur satiekas mākslinieka vizuālā māksla, kino un mūzika.  Mākslinieks ir plaši pazīstams ar saviem darbiem gan vizuālajā mākslā, gan kino jomā, īpaši franciski runājošajās zemēs – Šveicē, Francijā, Beļģijā un Kanādā. 

Atsevišķi izstādē skatāmie darbi iepriekš vairākkārt ceļojuši uz Latviju – gan izstāde par Raiņa dzīvi Šveicē, izstāde “Latgale laiku ritā”, tāpat arī sadarbības ar Bāzeles senās mūzikas grupas “Kesselberg Ensemble” rezultātā tapušās Flikigera cross-over kompozīcijas muzikālo pastičo “Māja Mītelim” un “Re: Frics”.

Jau pieminētie zīmējumi no cikla “Latgale laiku ritā”, sadarbojoties ar latgaliešu kultūras aktīvisti Edīti Husari un biedrību “LgSC”, iedvesmojuši arī īsstāstu latgaliski izdevuma “Trusīni vessim reitā pi puiša” tapšanu. Izstādes apmeklētājiem pirmajiem bija iespēja iepazīties ar stāstiem – skenējot QR kodus tos varēja noklausīties stāstu autores lasījumā video versijā – katra stāsta iedvesma bija kāds Vinsenta zīmējums, kura tematikā ievīts pašas Edītes, Vinsenta vai kur citur noklausīta notikuma brīdis Latgalē. 

Izstādes tapšanu atbalstījusi Šveices Konfederācijas vēstniecība Latvijā, Sabiles mākslas, kultūras un tūrisma centrs, starptautiskā mākslinieku rezidence “Pedvāle”, biedrība “LgSC” un Rēzeknes novada pašvaldība.

Foto: Edīte Husare/portals lakuga.lv

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.