IMRE KINSZKI UN OTTO KAISER. PIXELS

"Pixels" ir divu Ungārijas fotogrāfu - Imres Kinski (Imre Kinszki, 1901 - 1945) un Oto Kaizera (Otto Kaiser, 1953) - paralēlā izstāde, kurā satiekas Kinski starpkaru un Kaizera jaunāko laiku Budapeštas ainavu motīvi. O. Kaizers, veidojot savu pilsētas tēlojumu, atsaucas uz I. Kinski darbu noskaņām, ritmiem un tēmām, radot nepārvaramu paralelitāti starp pilsētu, atrautajos laika nogriežņos, un tās vilinājuma pakļautajiem.

Imre Kinski bija viens no Ungārijas modernisma fotogrāfu grupas izveidotājiem, kurš savos darbos tiecās attēlot ikdienišķas ainas caur modernisma perspektīvu. Viņš pievērsa uzmanību formām, gaismām un ēnu attiecībām, radīdams dinamiku kontrastos, un līdztekus izveidoja nozīmīgu starpkaru Austrumeiropas ikdienas portretējumu. Kinski uzdrošinājās radīt jaunu vizuālo valodu, izmantojot nepieradinātu kompozīciju, robustu pilsētvides faktūru, asus kontrastus un drosmīgus kameras leņķus. Imre Kinski mira holokaustā 1945. gadā.

Oto Kaizers ir starptautiski pazīstams foto žurnālists, portretists, ainavists, daudzu foto žurnālu redaktors. Viņš ir izdevis gandrīz 40 savu fotogrāfiju albumus un piedalījies izstādēs 50 valstīs.

Izstādes norisi Lūznavas muižā atbalsta Ungārijas vēstniecība Latvijā.

Foto: Dagnija Bernāne

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.