Starptautiska dejas performance

No 15. līdz 20. augustam, Lūznavas muižā, pateicoties Erasmus+ projektam “FinlandLatviaWales (FLW) – Follow” jeb “VelsaLatvijaSomija (VLS) – Velies un celies” notika starptautiska jauniešu apmaiņa, kuras dalībnieki no Latvijas, Somijas un Lielbritānijas (Velsas) 18. augusta vakarā aicināja uz starptautisku dejas performanci. 

Performances dalībnieki, aicinot uz pasākumu, saka: “Kustību un dejas valodā spēj saprasties, atrast kopīgo un izcelt atšķirīgo cilvēki no dažādām kultūrām. Kā tas izdosies šoreiz? Nāc skatīties un piedzīvot!” Dejas performance Lūznavas muižā 18. augustā tapa, sadarbojoties jauniešiem no Latvijas, Somijas un Velsas ar laikmetīgās dejas māksliniekiem un jaunatnes darbiniekiem. 

Jauniešu apmaiņas projektā, kas no 15. līdz 20. augustam noritēja Lūznavas muižā, pateicoties Erasmus+ projektam “FinlandLatviaWales (FLW) – Follow” jeb “VelsaLatvijaSomija (VLS) – Velies un celies”, sadarbojās sešas dažādas organizācijas no Latvijas, Somijas un Lielbritānijas (Velsas) – pieredzējuši laikmetīgās dejas speciālisti un jaunatnes darbinieki apmainījās ar pieredzi un pētīja, kā izmantot dažādas ar kustību un deju saistītas pieejas un metodes sociālajai iekļaušanai un jauniešu atbalstīšanai. Projekta mērķis bija dot iespēju sevi vairāk izzināt un labāk izmantot savu potenciālu.

Katrā valstī projekta laikā tika izveidota arī sava dejas izrāde vai performance. Tā 19. jūnijā pirmizrādi Lūznavas muižā piedzīvoja “Laumiņu dumpis” – izrāde, kurā kustību valodā tika apvienoti 22 sieviešu stāsti, pārdzīvojumi un drosme.

Foto: Raimonds Kaļva

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.