ŠKIUŅA DŽEZS. FESTIVĀLA DŽEMA VAKARS 

Lūznavas muižas vasara nu jau ceturto reizi noslēdzās ar Baltijas džeza festivāla “Škiuņa džezs”. Līdzās ierastajai un bagātīgajai džeza koncertu programmai, kurā piedalījās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un ASV mūziķi, kā allaž nozīmīga “Škiuņa džezs” daļa bija arī meistarklasēm, kurās savu pieredzi varēja papildināt topošie un esošie džeza entuziasti.

Festivāla pasniedzēju un meistarklašu studentu ikvakara džema sesijas. Šogad festivāla meistarklases vadīja Linda Kantere (vokāls, ansamblis, improvizācija/Igaunija), Artūrs Kutepovs (ģitāra, ansamblis, improvizācija/Latvija), Viktors Ritovs (taustiņinstrumenti, ansamblis, imrpovizācija/Latvija), Artis Orubs (sitamie instrumenti, ansamblis, improvizācija/Latvija), Tāvo Remmels (kontrabass, basģitāra, ansamblis, improvizācija/Igaunija), Kēstutis Vaiginis (pūšamie instrumenti, ansamblis, improvizācija/Lietuva) un Prans Kentra (ritmika, ansamblis, improvizācija/Lietuva), bet piedalījās vairāk nekā 30 jauni un jau pieredzējuši mūziķi no visām Baltijas valstīm.

Festivālu “Škiuņa džezs” rīko Lūznavas muižas komanda un festivāla mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs, festivāla norisi atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programma, kuru administrē Latgales reģiona attīstības aģentūra un finansē AS “Latvijas valsts meži”.

Foto: Dagnija Bernāne

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.