ŠKIUŅA DŽEZS. Broken Glass 4tet (LT)

Lūznavas muižas vasara nu jau ceturto reizi noslēdzās ar Baltijas džeza festivāla “Škiuņa džezs”. Līdzās ierastajai un bagātīgajai džeza koncertu programmai, kurā piedalījās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un ASV mūziķi, kā allaž nozīmīga “Škiuņa džezs” daļa bija arī meistarklasēm, kurās savu pieredzi varēja papildināt topošie un esošie džeza entuziasti.

26. augusta vakars iesākās ar lietuviešu modernā džeza kvarteta “Broken Glass 4tet” uzstāšanos, kas ir salīdzinoši jauna apvienība, taču visi tās dalībnieki ir jau ļoti pieredzējuši džeza mūziķi. “Broken Glass 4tet” līderis ir ģitārists un komponists Prans Kentra (Pranas Kentra), kurš mūzikas izglītību guvis Nīderlandē un Lietuvā, bet līdzās sava kvarteta vadīšanai ir dažādu Lietuvas džeza projektu dalībnieks un pasniedzējs. “Broken Glass 4tet” spēlē ģitārists Pranas Kentra, trombonists Jievaras Jasinskis, tubists Simonas Kaupinis un bundzinieks Domantas Razmus. Apvienības skanējums ir kvalitatīvs, moderns un oriģināls, kas izvairās no tradicionālajiem džeza komponēšanas virzieniem, izmanto ne tik tradicionālus sitamos instrumentus un progresīvas mūzikas instrumentu tehnikas.

Festivālu “Škiuņa džezs” rīko Lūznavas muižas komanda un festivāla mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs, festivāla norisi atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programma, kuru administrē Latgales reģiona attīstības aģentūra un finansē AS “Latvijas valsts meži”.

Foto: Dagnija Bernāne

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.