ŠKIUŅA DŽEZS. Linda Kanter & Taavo Remmel Band (EE)

Lūznavas muižas vasara nu jau ceturto reizi noslēdzās ar Baltijas džeza festivāla “Škiuņa džezs”. Līdzās ierastajai un bagātīgajai džeza koncertu programmai, kurā piedalījās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un ASV mūziķi, kā allaž nozīmīga “Škiuņa džezs” daļa bija arī meistarklasēm, kurās savu pieredzi varēja papildināt topošie un esošie džeza entuziasti.

26. augustā ŠKIUŅA DŽEZS turpinājās ar mūziķiem no Igaunijas. Linda Kanter ir igauņu džeza mūziķe, kuras darbības loks ir no vokālistes, bekvokālistes un koncertmeistares līdz dziesmu autorei, aranžētāja un pasniedzēja. 2017. gadā mūziķes kvartets izdevis debijas albumu, kā arī kvartets uzstājies džeza festivālos Igaunijā un Latvijā. Lindas Kanter radītā mūzika reizē ir romantisma un pragmatisma pilna, bet pats dziedājums stilistiski ļoti dažāds no džeza, soulmūzikas, R’n’B līdz popmūzikai un muzikālajam teātrim, taču īpaša vieta mūziķes sirdī ir improvizācijai un džeza tradīcijai.
Igauņu kontrabasists Taavo Remmel darbojas vairākās jomās: pasniedz Igaunijas Mūzikas un Teātra akadēmijā un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, ir ansambļa "Hortus Musicus" dalībnieks, piedalās dažādos džeza sastāvos. Viņa regulārā koncertdarbība ietver solo uzstāšanās, piedalīšanos kamermūzikas notikumos, lielformāta simfoniskajos darbos, kā arī projektos “aiz robežām”. Viņš ir radījis mūziku teātra un baleta izrādēm, tostarp dzīvajā izpildījumā. 2013. gadā Remmels saņēmis Igaunijas Gada džeza mūziķa titulu.

Festivālu “Škiuņa džezs” rīko Lūznavas muižas komanda un festivāla mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs, festivāla norisi atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programma, kuru administrē Latgales reģiona attīstības aģentūra un finansē AS “Latvijas valsts meži”.

Foto: Dagnija Bernāne

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.