ŠKIUŅA DŽEZS. MIRAGE JAZZ ORCHESTRA (LV)

Lūznavas muižas vasara nu jau ceturto reizi noslēdzās ar Baltijas džeza festivāla “Škiuņa džezs”. Līdzās ierastajai un bagātīgajai džeza koncertu programmai, kurā piedalījās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un ASV mūziķi, kā allaž nozīmīga “Škiuņa džezs” daļa bija arī meistarklasēm, kurās savu pieredzi varēja papildināt topošie un esošie džeza entuziasti. 

26. augusta vakara izskaņā uzstājās “Mirage Jazz Orchestra”, kas dibināts 2004. gadā un apvienības vadītājs ir trombonists Lauris Amantovs. Orķestra mūziķi ir starp tiem Latvijas džeza mūziķiem, kas pārstāv un sevī iemieso saikni ar leģendāro latviešu džezmeņu paaudzi – Gunāru Rozenbergu, Vitāliju Dolgovu, Alni Zaķi, Ivaru Birkānu, Raimondu Raubiško u. c. Orķestris ir šo leģendu darba turpinātāji – gan spēles manieres, mūzikas koncepta un arī džeza izpratnes ziņā. "Mirage Jazz Orchestra" repertuārā ir visdažādāko stilu mūzika – sākot no džeza klasikas līdz pat pazīstamām popmūzikas melodijām. Orķestris ar izciliem panākumiem koncertējis visā Latvijā, piedalījies dažādos starptautiskos džeza festivālos. Uzstājies kopā ar tādiem spožiem izpildītājiem kā Paskāla fon Vrobleska, Ola Onabule, kā arī pašmāju – Intaru Busuli, Laimi Rācenāju, Normundu Rutuli, Andri Ērgli, Ingu Bērziņu, Jolantu Gulbi, Aiju Vītoliņu un citiem.

Festivālu “Škiuņa džezs” rīko Lūznavas muižas komanda un festivāla mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs, festivāla norisi atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programma, kuru administrē Latgales reģiona attīstības aģentūra un finansē AS “Latvijas valsts meži”.

Foto: Dagnija Bernāne

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.