ŠKIUŅA DŽEZS. ATIS ANDERSONS ORGAN TRIO (LV)

Lūznavas muižas vasara nu jau ceturto reizi noslēdzās ar Baltijas džeza festivāla “Škiuņa džezs”. Līdzās ierastajai un bagātīgajai džeza koncertu programmai, kurā piedalījās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un ASV mūziķi, kā allaž nozīmīga “Škiuņa džezs” daļa bija arī meistarklasēm, kurās savu pieredzi varēja papildināt topošie un esošie džeza entuziasti.

27. augusta vakaru atklāj mūziķu apvienība ATIS ANDERSONS ORGAN TRIO. Projekta priekšplānā ir pasaulslavenās Hammond ērģeles, kuras trio skanējumam piešķir unikālu krāsu. Šī instrumenta dinamikas un tembrālās iespējas ir ļoti plašas, sākot ar trausli maigu krāsu līdz pacilājoši spēcīgam skanējumam. Šī iemesla dēļ Hammond ērģeles ir apbūrušas māksliniekus dažādos mūzikas žanros un uzrunājušas klausītājus daudzu gadu garumā. Pianista, ērģelnieka un komponista Ata Andersona vadītais projekts apvieno līdzīgi domājošus mūziķus. Repertuārs sastāv no mākslinieka oriģinālmūzikas, kura ir sarakstīta džezroka, funk un groove žanros, ļaujot izpausties ērģeļu harizmai un enerģijai. Kompozīcijas apvieno izteiktus rock un funk mūzikas ritmus, kopā ar izsmalcinātiem džeza tradīcijas un fusion elementiem harmonijā un improvizācijās. Projekts atskaņo arī džeza standartus moderni tradicionālā manierē, kas izpaužas katra mākslinieka redzējumā un gaumes ietvaros. Šobrīd šis ir vienīgais klasiskais Hammond ērģeļu trio Baltijā. Trio sastāvā spēlē: Atis Andersons (Hammond ērģeles),  Artūrs Kutepovs (ģitāra) un Artis Orubs (sitamie instrumenti).

Festivālu “Škiuņa džezs” rīko Lūznavas muižas komanda un festivāla mākslinieciskais vadītājs Lauris Amantovs, festivāla norisi atbalsta Rēzeknes novada pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonda Latgales kultūras programma, kuru administrē Latgales reģiona attīstības aģentūra un finansē AS “Latvijas valsts meži”.

Foto: Dagnija Bernāne

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.