ČURĻONIS. Klavieru un elektroniskās mūzikas koncerts

Aprīļa beigās Lūznavas muižā viesojās Roks Zubovs (Rokas Zubovas, Lietuva) un Fils Vons (Phil Von, Francija) un ievilināja skatītājus meditatīvā klavieru un elektroniskās mūzikas koncertā "ČURĻONIS".

Aprīļa beigās tradicionāli Lūznavas muižā notiek Čurļonim veltīti pasākumi. Mikaloju Konstantinu Čurļoni jau vēsturiski ar Lūznavas muižu saista muižnieku Kerbedzu dzimta, kuras īpašumos slavenais lietuviešu komponists un gleznotājs savulaik radis iedvesmu un atpūtu, bet simbolisko draudzības ceļu mūsdienās turpina Čurļoņa mazmazdēls Roks Zubovs.

Šobrīd ļoti svarīgi saglabāt cilvēcīgo cieņu un garīgo mieru. Čurļonis grūtos brīžos mierinājumu un atbalstu atrada lietuviešu folkmūzikā. Viņa klasiskās melodijas joprojām spēj iedvesmot, un Čurļoņa mūziku mūsdienīgā manierē turpina atskaņot pianists Roks Zubovs, kurš kā solists un dažādu kameransambļu dalībnieks darbojies daudzās valstīs Eiropā, Ziemeļamerikā un Dienvidamerikā.

2018. gadā Roks Zubovs iepazinās ar franču elektroniskās un teātra mūzikas radītāju un aktieri Filu Vonu, kurš jau vairākus gadus dzīvo Viļņā.

Fila Vona mūziku, īpaši viņa grupas “Von Magnet”, ietekmējuši flamenko un citi folkmūzikas stili, tāpēc kritiķi to dēvē par elektro-flamenko mūzikas stilu. Dzīvojot Viļņā, Fils Vons bieži veido un izpilda Lietuvas tautas mūzikas elektronisko interpretāciju, kā arī lietuviešu neofolka skaņdarbus. 2019. gadā viņš producējis komponista Aļģirda Klova solo albumu “The Flow of Versmė”.

Foto un video: Dagnija Bernāne


Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.