Iedvesmas kafejnīca

26.oktobrī Lūznavas muižā notika dinamiska, draudzīga, jaunu sadarbības ideju pilna tikšanās Iedvesmas Demokrātijas kafejnīca.
Tajā piedalījās teju 30 dalībnieki: gan lēmumpieņēmēji, gan uzņēmēji, gan pagastu iedzīvotāju padomju, senioru kluba, kultūras un sociālā darba pārstāvji, NVO, tāpat no Rēzeknes novada pašvaldības attīstības nodaļas speciālisti.
Savstarpējās sarunās, moderatores Iveta Balcune vadībā, pieskārāmies demokrātiskas un iekļaujošas pārvaldības principiem, kas ir pamats, lai iedzīvotājiem būtu iespēja piedalīties savas dzīves kvalitātes uzlabošanā, bija gan visu pušu iepazīšanās ar draudzības kāršu palīdzību, gan Ideju Pitch metodes, lai veidotu kopīgas idejas sadarbībai. Tāpat diskutējām par sociālo uzņēmējdarbību.Notika darbs grupās par vajadzībām/problēmām, ko jārisina gan dažādu paaudžu saturīga brīvā laika, gan nodarbinātības, emocionālās un fiziskās labbūtības jomā un videi draudzīgos risinājumos.
Pasākums tiek rīkots biedrības "Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs" īstenotā projekta “Kompleksi pasākumi Latgales reģiona iedzīvotāju pilsoniskās aktivitātes veicināšanai” ietvaros, ko finansiāli atbalsta "Sabiedrības integrācijas fonds" no valsts budžeta līdzekļiem.

Teksts: Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs

Foto: Amanda Baško


Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.