Labdarības koncerts "Katram savu sauju laimes"

2016. gada nogalē Lūznavā, Rēzeknē, Preiļos un Ludzā notika Ziemassvētku muzikālās apvienības labdarības koncerti "Katram savu sauju laimes". Koncertu muzikālā programma piedāvāja vienkāršību, sirsnību, nedaudz arī naivumu un rotaļību, kas izgaismoja tumšos ziemas vakarus. Jaunradē ietērpjot latviešu dzejas un prozas klasikas fragmentus, Latgales komponisti savās muzikālajā partitūrās atgādināja par mazo ikdienas lietu vērtību. Ziemassvētku muzikālajai apvienībai šoreiz bija izveidojusies skanīgi skaista sadarbība ar tādiem Latgales komponistiem kā Solvita Ivanova, Toms Lipskis, Guntra Kuzmina, Līva Blūma. Tāpat ar savām kompozīcijām koncerta programmu papildināja starptautiski pazīstamās komponistes Lolitas Ritmanes skaņdarbi. 

2009. gadā Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolā tikās mūziķu domubiedru grupa, kas pavisam nejauši, vienkārši un bez tālejošiem mērķiem nolēma svinēt Ziemassvētkus, uzdāvinot Latgales reģiona klausītājiem mūziku. Tas bija sākums mūziķu grupas Ziemassvētku muzikālā apvienība radīšanai, kas par savu turpmāko mērķi uzstādīja labdarības koncertu rīkošanu, tādējādi atbalstot Latgalē dzīvojošos bērnus un jauniešus, kas nonākuši veselības grūtībās. Šis mērķis nu jau astoņus gadus pulcēja kopā Ziemassvētku muzikālās apvienības dalībniekus. Šīs apvienības sastāvā visi dalībnieki ir gan Jāņa Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas, gan Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas esošie un bijušie studenti – Ilze Grēvele (vokāls), Laura Reksne (vokāls), Iluta Igaune (flauta), Jānis Igaunis (klarnete), Jana Kuzmenkova (klavieres), Mārcis Lipskis (basģitāra), Juris Laizāns (sitaminstrumenti). 

Šī gada akcijā Ziemassvētku muzikālā apvienība ar koncertu klausītāju līdzdalību un atbalstu palīdzēja Rēzeknes meitenēm - Agnesei Vitanei (9 gadi) un Anastasijai Burovai (4 gadi). 

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.