Atvērto durvju diena Lūznavas muižā 

24. maijā līdz ar pirmo reizi notiekošajām Atvērto durvju dienām Latvijas pilīs un muižās sākās akcija “Apmeklēsim Baltijas muižas – svinēsim kopā”, kuru Lūznavas muižā uzsāka arī Latgales retro spēkratu entuziasti.

24. un 25. maijā pirmo reizi Latvijā notika Atvērto durvju dienas pilīs un muižās, kuru norisē iesaistījās arī Lūznavas muiža. Lūznavā Atvērto durvju dienas raisīja necerēti lielu apmeklētāju interesi – te notika gan bezmaksas ekskursijas, gan varēja apskatīt aktuālās izstādes, gan arī savu piedalīšanos akcijā “Apmeklēsim Baltijas muižas – svinēsim kopā” svinīgi uzsāka Latgales retro entuziasti. Ikvienam muižas apmeklētājam pasākuma laikā bija iespēja iepazīties un nofotografēties ar Latgales retro spēkratu entuziastu, kuri Lūznavā pulcējās no Rēzeknes, Preiļiem, Kārsavas, Balviem un citām vietām, automobiļiem un motocikliem. Atvērto durvju dienu pasākumus Lūznavas muižā apmeklēja vairāk nekā 350 interesentu, bet Baltijas piļu un muižu apceļošanas akcijas pirmās uzlīmes Lūznavā saņēma 21 ceļotājs. Latgales retro spēkratu entuziasti,kuri šovasar plāno aktīvi apceļot Baltijas muižas un pilis, jau jūnijā sāks Latgales muižu apceļošanu un viesosies Arendolē, Preiļos, Varakļānos un Krustpilī.  

Baltijas piļu un muižu apceļošanas akcija “Apmeklēsim Baltijas muižas – svinēsim kopā!” veltīta Baltijas valstu simtgadēm un Eiropas kultūras mantojuma gadam. Akciju organizē četras Baltijas valstu piļu un muižu asociācijas, un tajā piedalās 131 pils/muiža: 45 no Latvijas, 55 no Igaunijas un 31 no Lietuvas. Akcija ilgst no 24. maija līdz 16. septembrim. Plašāk par akciju un piedalīšanos tajā: http://www.visitbalticmanors.com/lv/.

Lūznavas muiža ikvienu akcijas ceļotāju gaidīs visu vasaru, uzņemot viesus katru dienu no 10.00 līdz 18.00 (muižas darba laiks no 1. jūnija līdz 30. septembrim). 

Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.