Pirms nepilniem diviem gadiem aizsākās Erasmus+ laikmetīgās dejas projekts “FinlandLatviaWales (FLW)  – Follow” jeb “VelsaLatvijaSomija (VLS) – Velies un celies”, kura mērķis bija caur praktiskām nodarbībām ar kustību un dažādām neformālās mācīšanās aktivitātēm kopienas sievietēm dot iespēju sevi izzināt, stiprināt, iedvesmot un iemācīties izmantot savu potenciālu – “uzplaukt”.

Erasmus+ projektā piedalījās sešas dažādas organizācijas no Latvijas, Somijas un Lielbritānijas (Velsas). Katrā no valstīm pieredzējuši laikmetīgās dejas speciālisti, jaunatnes un sociālie darbinieki vairāk nekā gadu strādāja ar jaunu sieviešu un vīriešu grupām. Latvijā projektā bija iesaistītas divas organizācijas: Lūznavas muiža kā laikmetīgās mākslas, kultūras centrs un jaunu ideju rašanās vieta, kas aktīvi strādāja ar vietējo sabiedrību un organizācija LAUKKU – starptautiska domubiedru grupa un biedrība, kas apvieno dejas profesionāļus un entuziastus no dažādām mākslas nozarēm un citām disciplīnām, lai veicinātu sadarbību, eksperimentēšanu un sociāli orientētus mākslas projektus.

Projektā Latvijā piedalījās dažādu vecumu sievietes no Lūznavas un citiem tuvākajiem pagastiem, kā arī projektā piedalījās trīs ukraiņu sievietes un viena venecuēliete. Kopumā bija septiņas klātienes tikšanās – nodarbības/darbnīcas un 2022. gada vasarā trīs dienu radošā nometne, kur balstoties uz kopā izdarīto un piedzīvoto un izrunāto, tika izveidota dejas izrāde “Laumiņu dumpis”. 2022. gadā 19. jūnijā Lūznavas muižā savu pirmizrādi piedzīvoja laikmetīgās dejas izrāde “Laumiņu dumpis”, kurā piedalījās divdesmit divas dalībnieces. Šajā izrādē tika parādīta ne tikai deja kā kustību valoda, bet katra dalībniece uzdrošinājās atklāt arī savu dromes stāstu, kas padarīja šo priekšnesumu vēl īpašāku, spēcīgāku. Ar šo dejas izrādi noslēdzās pirmais projekta posms.

Projekts turpinājās Lūznavas muižā (jūnija sākumā projekta organizatori viesojās Somijā Tamperē, lai kopā plānotu jauniešu pieredzes apmaiņas notikumu augustā Lūznavas muižā) no 15. augusta līdz 20. augustam, kad tikās visi sadarbības partneri, dalībnieki no Somijas, Lielbritānijas (Velsas) un Latvijas. Dažu dienu laikā tika izveidota “Starptautiskā dejas izrāde”, kura pirmizrādi piedzīvoja 2022. gada 18. augustā. Pieredzējuši laikmetīgās dejas speciālisti un jaunatnes darbinieki apmainījās ar pieredzi un pētīja, kā izmantot dažādas ar kustību un deju saistītas pieejas un metodes sociālajai iekļaušanai un jauniešu atbalstīšanai. Gandrīz piecdesmit izrādes dalībniekiem vienojošais bija parādīt kā neskatoties uz atšķirībām cilvēkos, kultūrā, komunikācijā – deja var apvienot, likt justies pieņemtam, līdzvērtīgam, drošākam, saprotamam.

Projekta noslēdzošajā posmā, šī gada sākumā notika tikšanās Velsā no 9. līdz 13. janvārim, kur tikās projekta organizatori no Latvijas, Somijas, Velsas, lai izrunātu, izanalizētu projekta sasniegtos rezultātus.

Projekts “FinlandLatviaWales (FLW) – Follow” tiek finansēts ar Eiropas Komisijas “Erasmus+: Jaunatne darbībā”, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, atbalstu.

  • Plašāka informācija par projektu TE
  • Projekta nodarbības/darbnīcas TE
  • Projektā veidotā laikmetīgās dejas izrāde “Laumiņu dumpis” TE
  • Projektā veidotā Starptautiskā dejas performance TE





Pirkumu grozs

Pirkumu grozs ir tukšs.